FETÖ’cü hakimin kararında darbe izi

FETÖ'CÜ HAKİMİN KARARINDA DARBE İZİ

 FETÖ’nün darbe girişiminin planlarının ipuçları, HSYK tarafından FETÖ ile bağlantısı olduğu gerekçesiyle açığa alınıp hakkında gözaltı kararı verilen Hakim İlhan Karagöz’ün 4 Temmuz tarihli kararında yer aldı. Karagöz 572 sayfalık gerekçeli kararında, tüm yurda giriş çıkışların tutulması, tüm milletvekillerinin gözaltına alınması gerektiğini kaydetti. Kararda Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a hakaretler yer aldı.
Balyoz davasında sanıklar lehine sahte bilirkişi düzenledikleri için yargılanan bilirkişiler Erdem Alparslan, Tahsin Türköz ve Hayrettin Bahşi hakkında görevi kötüye kullanma suçundan açılan dava İstanbul 18’inci Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülüyordu. Normal koşullarda davanın duruşması 23 Eylül’de yapılacaktı. Ancak Hakim İlhan Karagöz tarafların yokluğunda sahte duruşma açtı.

“Sanıklar nasıl olsa beraat edeceğinden 23 Eylül’ü beklemeye gerek yok” görüşünü kararına yansıtan Hakim Karagöz, dava sonunda yazdığı gerekçeli kararına risaleler ve Türk Gençliğine Hitabe’den alıntılarla başladı.

TÜM GİRİŞ ÇIKIŞLAR KAPATILSIN!
Kararda, aralarında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da bulunduğu birçok isim hakkında Yargıtay Başsavcılığı ve Genelkurmay’a suç duyurusunda bulunan paralelci hakim Karagöz, kararında şu ifadeleri kullandı: “Genelkurmay Başkanlığı yetkililerinin bu suç duyurumuz doğrultusunda derhal olaya el koyarak ismi geçen herkesi derhal gözaltına alması ve daha sonra da yapılması gerekenlerin sırasıyla yapılması, bu bağlamda: Tüm yurda giriş ve çıkışların tutularak ismi geçen ya da geçmeyen tüm milletvekilleri, belediye başkanları işadamları ve gazeteciler ile bilinebilen herkes, emniyetçi, hakim ve savcı kesimleri için de yurttan çıkışlarının engellenerek haklarında derhal soruşturma işlemlerinin yapılmasına özen gösterilmesine…”

CUMHURBAŞKANINA AĞIR HAKARET
Kararda, kamu görevlileri tarafından mahkeme kararlarının uygulanmayışı eleştirilirken Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da mahkeme kararlarına uymadığı çarpıtması, ağır küfür ve hakaret içeren ifadelerde karara yansıdı.

Kararının ilgili bölümünde, “Yani imam cemaat meselesi” ifadelerini kullanan paralelci hakim, bu sözün halk arasında argo olarak kullanılan tamamını kararına yansıttı ve hatta yaptığının farkında olarak kararında şöyle dedi: “Biraz kaba oldu ama bence güzel oldu, cuk diye oturdu. Kadı kızında bile böyle kusur olur derler. Bizim kararımızda da kusur bu olsun inşallah”

ERDOĞAN’A AĞIR HAKARET
Kararında Mevlana’nın sözlerini de kendisinin hakaret amacına uygun olarak çarpıtıp kullanan Karagöz, “Yöneticiler bir makama geçtiler mi nefisleri kuvvetlenir, ejderha kesilirler” dedikten sonra kararında terör örgütü lideri Fetullah Gülen’e “hoca” diye hitap etti ve Cumhurbaşkanı yönelik hakaretlerini sürdürerek şöyle dedi: “Fetullah Gülen Hoca 2011 Anayasa değişikliği zamanında hükümete çok büyük bir destek verdi ve şu anda akepe taraftarları/yandaşı vs. olmayan tüm kesimler hükümeti ve Recep Tayyip Erdoğan’ı Mevlana’nın sözlerinde gözüktüğü gibi zalim bir diktatör diye görüyor ve hatta CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, diktatör bozuntusu dedi diye şikayette bulunuldu hakaret ediyor diye…”

SABAH

.

Yorum bırakın