Darbe sevici paraleller

DARBE SEVİCİ PARALELLER

Tüm Türkiye’yi hedef alan darbe girişimi milletten döndü… Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çağrısının ardından sokağa dökülen 78 milyon darbe planlarını tarihe gömdü.  Darbe girişiminin yaşandığı dakikalarda ise paralel isimler bakın hangi algı operasyonlarına imza attı?

Darbe girişiminin duyulmasının ardından paralel yapının önde gelen isimleri sosyal platformlar üzerinden yoğun bir propaganda faaliyeti başlattı.

Milletin sokağa çıkmasını engellemek ve darbe girişiminin başarıya ulaşmasını sağlamak için vites yükseltildi..

Emre Uslu, sokağa çıkmaması için milleti iç savaşla tehdit etti.

Darbe girişiminin duyulduğu ilk saatlerde

“Sanırım darbeciler kontrolü ele geçirmeye başladılar. Tüm televizyonları kararttılar. Darbe kötüdür, sokağa çıkma iç savaş çıkmasın” yazdı Uslu..

Ancak özellikle İstanbul’da milyonlar sokaklara ve meydanlara akmayı sürdürünce algı operasyonuna hız verdi..

Gerçek dışı bilgilerle korku yaymaya çalıştı..

Darbecilerin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın uçağının indiği Atatürk Havalimanı’nı bombaladığını yazarak büyük bir yalana imza attı..

Genelkurmay Başkanı’nın kurtarıldığı yönündeki haberler ise büyük moral bozukluğuna neden oldu Paralel Yapı’da..

Emre Uslu sosyal medya platformundaki hesabından “Hulusi Akar kurtarıldıysa neden çıkıp açıklama yapmıyor?” yazan bir mesajı paylaştı.

Fuat Baran, milletin sokağa çıkmasını engellemeye çalışan paralel hesaplardan bir diğeriydi.. Baran “sokağa çıkma oyuna gelme” mesajı attı.. Gazeteci Nazlı Ilıcak da darbe girişimini unutup “cadı avı devam ediyor” dedi…

Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı da Ilıcak ile paralel mesajlar paylaştı.

O mesajlarda darbeye değil paralel yapı operasyonlarına karşı çıkan mesajlar paylaşıldı.. Darbe girişimi ise “tuhaf ve ilginç” olarak nitelendi…

Hakan Şükür ise darbe girişiminin başladığı dakikalarda cuntacılara destek mesajları paylaştı. “Meseleleri sulh içinde çözelim” dedi.

Ancak girişimin başarıya ulaşmayacağını anladıktan sonra büyük bir algı operasyonuna imza attı..

Yaşananların darbe girişimi değil, oyun olduğu ima eden mesajlar paylaştı.

Paralel firari firari Tuncay Opçin’in sosyal platform mesajları ise çok dikkat çekiciydi. Opçin daha darbe girişimi olmadan günler önce adeta yaşanacakları biliyormuşçasına mesajlar paylaşmaya başlamıştı.

Paralel hesaplardan atılan bu mesajlar büyük tepki çekti.

Sürekli olarak suçsuz olduklarını iddia eden isimlerin gerçek yüzünü ortaya koydu

.

Yorum bırakın